Produkty dla ciężarówki spain (3)

Grana Padano DOP

Grana Padano DOP

Grana Padano DOP jest produkowany w historycznym obszarze chronionym, dzięki wkładowi członków dostarczających z prowincji Mantova i Brescia, które są dwoma najważniejszymi regionami dla produkcji tego DOP. Dostępny w różnych rozmiarach i okresach dojrzewania, które wahają się od minimum 10 miesięcy do 20 miesięcy dojrzewania.
Parmigiano Reggiano DOP

Parmigiano Reggiano DOP

Parmigiano Reggiano DOP jest efektem starannego rzemiosła, przekazywanego z pokolenia na pokolenie. Członkowie produkują go według tradycyjnej metody, w prowincji Mantova, na prawym brzegu rzeki Po. Dostępny w różnych rozmiarach i okresach dojrzewania, które wahają się od minimum 14 miesięcy do 30 miesięcy dojrzewania.
Gorgonzola DOP

Gorgonzola DOP

Gorgonzola to ser żółty o surowej konsystencji w kolorze słomkowym, którego zielone prążki są wynikiem procesu pleśnienia, czyli powstawania grzybów. W wersji Dolce jest kremowy i miękki, o szczególnym i charakterystycznym smaku, lekko pikantnym. W wersji Piccante ma bardziej wyrazisty i mocny smak, którego pasta jest bardziej pleśniowa, zwarta i krucha. Produkowany z mleka pasteryzowanego pochodzącego z obór znajdujących się w regionie pochodzenia, z dodatkiem kultur bakterii mlecznych i wyselekcjonowanych pleśni, naturalnie pozbawiony laktozy. Dostępny w klasycznych formatach.